Het College voor de rechten van de mens onderzoekt de naleving van het VN-verdrag over het recht van mensen met een beperking om zelfstandig deel te nemen aan de samenleving. Het College vraagt naar ervaringen op het gebied van onderwijs, werk, wonen en toegankelijkheid. Mensen met een beperking (door handicap of chronische ziekte) of hun ouders kunnen tot 9 juli hierover een vragenlijst invullen. Zie: https://mensenrechten.nl/berichten/vragenlijst-over-de-naleving-van-het-vn-verdrag-handicap

Yvonne heeft ME (Myalgische encefalomyelitis). Wat als een zware griep begon is inmiddels zo ver gevorderd, dat ze 95% van haar tijd niets anders kan doen dan in bed blijven liggen door totale uitputting. Hoe graag ze dat ook anders zou willen gezien haar zeer actieve leven voor de ziekte begon. Ze geeft ook aan dat ME meer is dan alleen het symptoom vermoeidheid, waarop buitenstaanders vaak letten.

Lees verder: https://www.mijngezondheidsgids.nl/me-complexe-multisysteemziekte/

Werken met een beperking of chronische ziekte. Wat zijn uw ervaringen met het vinden of hebben van werk? Loopt u tegen knelpunten aan? Of heeft u juist goede ervaringen? Wat moet er beter bij werkgevers, gemeente of in regelgeving? De overkoepelende patiëntenorganisaties horen het graag van u.

Lees meer