ZonMW organiseert een netwerkbijeenkomst voor biomedische onderzoekers, ME/CVS-patiënten en andere geïnteresseerden over het onderzoeksprogramma dat eind 2021 van start gaat. Daarin gaat het onder andere over de voorwaarden voor onderzoek binnen het programma en de betrokkenheid van patiënten bij dat onderzoek. Er zijn verschillende werksessies. Die voor patiënten zal online plaatsvinden. Verder zijn er mogelijkheden om te netwerken en nuttige contacten te leggen voor toekomstige samenwerkingen. In september kun je je voorkeuren voor de werksessie doorgeven. Het definitieve programma van de bijeenkomst volgt in de loop van de zomer. Je kunt je voor de netwerkbijeenkomst inschrijven via https://www.zonmw.nl/nl/formulieren/netwerkbijeenkomst-mecvs/

 

Datum: donderdag 7 oktober van 14:30 tot 17:00 uur
Plaats: Muntgebouw, Utrecht en is zowel op locatie* als online als te volgen. *Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen.

Op de website van ZonMW is verder een interview te vinden met microbioloog Rogier Louwen en neurowetenschapper Michael VanElzakker over het komende onderzoeksprogramma:

op-zoek-naar-de-ontbrekende-puzzelstukjes-bij-mecvs